top of page
  • Admin

Tarçının Faydaları

Güncelleme tarihi: 17 Kas 2020

Tarçın binlerce yıldır özellikle Asya-Pasifik bölgesinde insanlar tarafından bir şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır.

Tarçın / Cinnamon bir ağacın iç kabuğundan elde edilir. Tarçın hem tatlı hem de tuzlu yiyecekleri lezzetlendirmek için binlerce yıldır kullanılmaktadır,

Tarçın ağacı, çeşidine bağlı olarak, Sri Lanka, Hindistan, Endonesia, Çin, Vietnam ve hatta Afrika’nın bazı bölgelerinde yetişir ,ceylan tarçını aralarındaki en değerli türdür.




Tarçın / Cinnamon bir ağacın iç kabuğundan elde edilir. Tarçın hem tatlı hem de tuzlu yiyecekleri lezzetlendirmek için binlerce yıldır kullanılmaktadır. Tarçın ağacı, çeşidine bağlı olarak, Sri Lanka, Hindistan, Endonesia, Çin, Vietnam ve hatta Afrika’nın bazı bölgelerinde yetişir ,ceylan tarçını aralarındaki en değerli türdür.

Tarçın çubuğu, ağacın sapını keserek ve kabuğunu alarak elde edilir. toz tarçın; tarçın çubuğu öğütülerek imal edilir.

Tarçının faydaları:

a) İnsülin#direncini artırır böylece kan şekerini dengelediği için diyabet hastaları tarafından tüketilir.

b) Tarçın yağı ve balın birlikte kullanıldığında antimikrobiyal özelliğinden dolayı akne ve enfeksiyon gibi cilt hastalıklarının tedavisinde olağanüstü etki sağlar.

c) Antienflamatuar özelliklerine sahip ve düşük dereceli İnflamasyonun rol oynadığı artritin doğal tedavisi için özellikle faydalıdır. Düzenli olarak tarçın çayı tüketildiğinde eklem ağrısını, şişliği, hassasiyeti ve artrit semptomlarını azaltır.

d) Tarçının, sivilce, kuru cilt, cilt kırışıklıkları, saç büyümesini iyileştirmek ve daha pek çok şey yaparak dış güzelliğin korumak için faydalıdır.

e) Mantar ve bakteri enfeksiyonlara karşı savaşır. Tarçının ana aktif maddesi cinnamaldehyde, solunum yollarını mantara karşı korur, Salmonella gibi bakterilerin çoğalmasını engeller, diş çürüklerini ve ağız kokusunu önler.

f) Tarçın tüketmek, beyninizdeki mevcut nöronları canlı tutan ve yenilerini büyümeye teşvik eden nörotrofik faktörleri artırır. Bu durum ise; alzheimer ve parkinson gibi hastalıkların ilerlemesini geciktirebilir. Son olarak zayıflamada çok etkili olup ayrıca kolesterolü düşürür.

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page